Hermoratahieronta
Ääreishermoston tehokuntoutus

Hermoratahieronta

Ensimmäiset ilmoitukset kehon hermotuksen häiriintymisestä ilmenevät yleensä lihasperäisinä vaivoina. Päänsäryt, erilaiset lihaskivut ja -krampit ovat tällaisia. Hermotuksen vajavaisuus voi oirehtia myös erilaisina vatsavaivoina.

Hermoratahieronnassa saadaan ääreishermostoa kuntouttamalla myös keskushermosto toimimaan paremmin. Verenkierto ja aineenvaihdunta hermoradoissa ja lihaksissa saadaan elpymään, jolloin keho pystyy tehokkaasti puhdistautumaan kuona-aineista. 

Hermoratahieronnassa ihmistä hoidetaan kokonaisuutena. Se on hoidon perusta. Sen lisäksi keskitytään yksilöllisiin vaivoihin ja niiden hoitamiseen.

Hermoratahieronnalla on saatu erittäin hyviä tuloksia lihasvaivoista aina kroonistuneisiin kipu- ja särkytiloihin. Lisäksi se on kokonaisvaltaisesti rentouttava hoitomuoto.

Hermoratahieronta sopii hoitomuotona kaikille. Ainoa este hoidolle on raskaus, hiljattain tehty leikkaus tai elinsiirto.

Lue omista kokemuksistani hermoratahieronnasta. 

Vaivan aiheuttajat

Hoitoa moneen vaivaan

Hermoratahieronnassa ei vain hoideta kipeää kohtaa, vaan etsitään syytä kivun, säryn tai vaivan aiheuttajalle. Vaiva-aluetta hoitamalla saadaan useita kehon viallisesta hermotuksesta johtuvia häiriöitä lievennettyä tai kitkettyä kokonaan pois. Näitä ovat mm.

 • Niska-, hartia- ja selkäkivut
 • Päänsärky
 • Migreeni
 • Huimaus
 • Käsien ja jalkojen kivut
 • Välilevyn pullistuma
 • Hermokivut
 • Puutuneisuus
 • Iskias
 • Luupiikit
 • Tenniskyynärpää
 • Purentahäiriöt
 • Vatsavaivat, ruoansulatusongelmat

Lisäksi hermoratahieronnalla on saatu hyödyllisiä hoitotuloksia useaan muuhun vaivaan.

Palveluhinnasto

Hoitokerrat & hoitosuunnitelma

Tullessasi ensi kertaa hermoratahierontaan, tehdään sinulle ns. perushoito. Samalla kartoitetaan vaivojasi, hoidon tavoitteitasi sekä laaditaan hoitosuunnitelma. Seuraavilla kerroilla perushoitoon lisätään hoitosuunnitelman mukainen vaiva-alueiden, eli vaivojen syiden hoito.

Jokaisella kerralla käsitellään koko keho. Hoitokerta kestää n. 120 min. Aluksi olisi tärkeää käydä hoidossa tiheämmin 3-5 kertaa viikon välein. Kuntoutuminen saadaan tehokkaasti startattua. Hermosolut saadaan toimimaan, maksan entsyymikanta elpymään sekä solun sisäinen tasapaino eli homeostaasi palautumaan.

Tämän jälkeen kertoja harvennetaan 2-6 viikon välille. Silloin puhutaan jatkohoidosta. Hoitokertojen lukumäärä ja tiheys ovat aina yksilöllistä ja määräytyvät asiakkaan vaivojen, oireiden ja kuntoutumisvauhdin mukaan.

Ensimmäisillä kerroilla kehosta poistuu suuri määrä kuona-aineita ja myrkkyjä. Se saattaa aiheuttaa tilapäisen muutoksen huonompaan suuntaan. Näin voi käydä erityisesti kroonistuneissa kivuissa, joissa on tyypillistä runsas kuona-aineiden kertyminen kudoksiin. Tästä käytetään nimeä paranemiskriisi. Se saattaa ilmentyä ohimenevinä tuntemuksina, kipujen pahenemisena, päänsärkynä, kuumeena, ihottumana jne.

Sitä ei kuitenkaan kannata pelästyä, eikä sitä kaikille tule. Oireet ovat aina ohimeneviä ja häviävät hoidon jatkuessa. Se on siis vain positiivinen palaute, hoito on aktivoinut elimistön ja paraneminen alkamassa.

Hoitokerta

90€

(sis. alv. 24%)

 • Hermoratahieronta, yksittäinen hoitokerta.
 • Jatkohoito
 • Kesto n. 120 minuuttia.

Aloituspaketti (3-5x)

85€/kerta

(sis. alv. 24%)

 • 3-5 kertaa viikon välein.
 • Ensimmäiset hoitokerrat
 • Yhden hoitokerran kesto n. 120 minuuttia.
Usein kysyttyä
Voinko varata lyhyempikestoisen hermoratahieronnan?

Hermoratahieronta sisältää eri vaiheita, joissa koko keho käydään ensin järjestelmällisesti läpi, jonka jälkeen keskitytään hoitamaan tarkemmin yksilöllisiä vaivoja. Jotta hermoratahieronnalla saadaan paras tulos, ei tässä voi hosua tai oikaista.

Miten hermoratahieronta eroaa tavallisesta hieronnasta?

Hermoratahieronnassa ei hoideta pelkästään lihaksia, vaan kokonaisuutta. Ihminenhän on mitä suuremmissa määrin kokonaisuus, jossa kaikki vaikuttaa kaikkeen.

Kehon eri osien kipu- ja särkytilat johtuvat usein hermoston viallisesta toiminnasta ja hermoratahieronnassa pyritäänkin hoitamaan nämä vaivan aiheuttajat, jolloin tästä aiheutuneet kivut ja säryt saadaan lievennettyä ja lopulta kokonaan poistumaan.

Hermoratahieronta tehdään paina-pyöritä -tekniikalla -ei hankaamalla, eikä öljyä käytetä. Aina kun kaivellaan määrättyä kohtaa, on sille olemassa kaveri, eli symbioosi. Kaveri on aina hoidettava myös, jotta kokonaisuus saadaan pelaamaan.

Mitä tarkoittaa paranemiskriisi?

Hermoratahieronnassa käsitellään koko kehon hermojärjestelmä, jolloin hermosolut saadan aktivoitumaan, maksan entsyymikanta elpymään ja solujen sisäinen tasapaino palautumaan. Ensimmäisten hoitojen jälkeen tämän seurauksena elimistöstä poistuu valtava määrä kuona-aineita ja myrkkyjä.

Tämä saattaa aiheuttaa tilapäisen huonon olon tunteen, jossa alkuperäiset vaivat vain pahenevat kehon puhdistuessa. Vaivat ovat täysin yksilöllisiä ja niitä saattaa olla esim. päänsärky, kuume, kivut, liman eritys, lihassärky yms.

Osalle oireet voivat tulla lievempinä ja osalle ei ollenkaan. Oireet ovat ohimeneviä ja häviävät hoidon jatkuessa. Tästä käytetään nimeä paranemiskriisi.

Hermoratahierontaa ensi kertaa kokeileva saattaa pelästyä paranemiskriisiä ja todeta, että hoitomuoto ei hänelle toimi tai tulokset olivat vain negatiivisia – vaikka tulos on juuri päinvastainen. Hoito on aktivoinut elimistön ja nyt paraneminen voi alkaa.

Miten pukeutua hermoratahierontaan?

Hermoratahieronta voidaan tehdä paljaalle iholle tai kevyen vaatetuksen läpi. Hyviä asusteita ovat esim. trikoot, t-paita, toppi tms.

Hermoratamestari on Hermoratahieronnan mestarit HRH ry:n jäsen.